Miljø og bærekraft

Vi i Helthjem bryr oss om miljøet og jobber kontinuerlig med tiltak for en best mulig bærekraftig utvikling. På denne siden kan du lese mer om arbeidet vi jobber med i årene fremover.

Helthjem elbil landskap 100kb

Mål neste årene:

  • Innen 2022 skal vi redusere bruken av plast med 90%.
  • Innen 2025 skal vi redusere Co2-utslippene med 50%.
  • Vi legger til rette for at forbruker kan ta grønnere valg i hverdagen.

En bærekraftig hverdag

De neste årene skal vi jobbe skal vi jobbe hardt for en mer miljøvennlig og bærekraftig hverdag, og her er noen av miljøtiltakene vi har jobbet med den siste tiden:

  • Vi har gått til innkjøp av flere elbiler, elsykler og “Paxtere”, som er små spesiallagde elektriske biler. Disse vil bidra med opptil 70 prosent Co2-reduksjon på våre leveranser.
  • Vi deltar i flere globale miljø-initiativer som inkluderer FN’s Global Compact og Carbon Disclosure Project.
  • Vår nattlevering har ~40 prosent lavere utslipp av NOX og ~25 prosent lavere Co2-utslipp en levering på dagtid.

Gående bud

I dag er over 80 prosent av budene våre i hovedstaden gående, som gjør at vi når over 200.000 utleveringspunkter hver eneste natt - helt utslippsfritt. Vi jobber også med testingen av nye el-kjøretøy, i samarbeid med et norsk firma.

Bærekraftig samarbeid

Det er viktig for oss å bidra til et bærekraftig samfunn og miljøfokusert utvikling. Derfor satser vi på å ha gode partnere og samarbeid som blant annet Røde Kors, Finn, Tise, Bookis og Fjong - hvor alle tilbyr ulike tjenester for et mer miljøvennlig og bærekraftig samfunn.

Spar tid og kjørte kilometer ved å sende pakker hjemmefra

Med vår egne “meg-til-deg” tjeneste , kan du enkelt sende og motta pakker fra eget hjem. Ved å sende og motta pakker hjemme, slipper du som kunde å dra ut for å levere eller hente pakkene. Du sparer både tid og reising. Siden vi er uansett i nabolaget hver natt, så da kan vi gjøre dette mer miljøeffektivt ved å samtidig hente pakker som skal fra en person til en annen. Les mer om vår “meg-til-deg”tjeneste

MG_2670-Edit-Edit-Edit

Nå kan du donere klær hjemmefra

- Sammen med Røde Kors er det nå mulig å donere klær fra egen dørmatte

MG_2152

Vi gjør det enkelt å gjenbruke, selge og reparere

Helthjem digger gjenbruk og er glade for at 85 % av pakker sendt av privatpersoner er gjenbruksvarer.