Silje løste julestresset ved å sende gavene hjemmefra

Det har vært et travelt år for Silje Kjenseth-Wynter – og venninnene hennes har fått mindre oppmerksomhet enn hun skulle ønske. Les hvordan Helthjem lettet samvittigheten hennes før jul.

Silje Kjenseth-Wynter står og pakker inn gaver på kjøkkenet sitt i Ås utenfor Oslo. Det nærmer seg jul, og nå har hun lyst til å gjøre opp for manglende venninnetid.

– Å ha det hyggelig med venner er viktig for meg, forteller Kjenseth-Wynter.

Derfor legger hun mye i gavene til sine nærmeste, og forteller samtidig at hun har blitt mer selektiv med årene.

– Jeg har alltid gitt venninnegaver, men nå er det færre og færre som får. Det er jo litt paradoksalt, for julegavene blir på en måte viktigere jo eldre vi blir. Men med forpliktelser til familie, barn og jobb er det lite tid til overs. Da er det ekstra fint å gi den lille gaven som viser at jeg tenker på dem, selv om vi ikke sees så ofte.

Venninnegave
VENNINNEGAVE: Det blir gjerne hektisk før jul. Gjør som Silje, og send gaver til venner og kjente hjemmefra, så sparer du både tid og stress. Foto: Øyvind Losnegard.

Slipp unna julestresset

Hektiske tider før jul eller ei, så har hun noen faste tradisjoner hun følger:

– Jeg forsøker å gi personlige gaver. Om det har skjedd noe spesielt med vedkommende det siste året, så kan det inspirere meg.

Kjenseth-Wynter forteller også at hun pleier å kjøpe en fin bilderamme, som hun plasserer et fint minne i. Bilder kan alltid tas frem igjen, og blir ikke brukt opp. I år kom hun over pakketjenesten fra Helthjem og føler at det virkelig har kickstartet julestemningen:

– Det er miljøvennlig og enkelt. Jeg legger julegavene i postkassen min om kvelden, i stedet for å stresse innom Posten med pakker etter jobb. Jeg trenger bare skrive en kode på pakken, og vente på at julegaven kommer frem dit den skal. Jeg sparer masse tid – og så er det koselig å tenke på at venninnene mine får en pakke i posten om ikke lenge. Dessuten føles det mer personlig når pakken sendes rett fra min dør.

Så enkelt er det:

1. Pakk inn julegaven din. Bestill henting fra Helthjem. Du får en kode straks du har betalt for tjenesten. Skriv koden tydelig på pakken.

2. Legg gaven i postkassen eller på dørmatten din innen klokken 23.00 samme dag, eller dagen du ønsker henting.

3. Budet henter julegaven din i løpet av natten, og leverer videre til den du ønsker å sende pakken til. Den du gleder vil få julegaven sin innen kort tid.

NB! Ja, du kan pakke inn gaven som du vil! Fyr løs med glitter og krepp, bare pass på at den er pakket forsvarlig og tåler frakt. Husk at pakken ikke kan overstige 5 kg og at den må kunne passe i en stor postkasse. Du har forsikring på inntil 2500 kroner. Tjenesten koster fra kroner 80,- og er tilgjengelig i hele Norge.

Dele på