Studentpakken: - En enkel måte å vise at man bryr seg!

Da hun selv var student sendte moren hennes pakker med brunost og hjemmestrikkede ullsokker til Anne Farstad. Nå er det hennes nevø sin tur til å få oppmuntrende «studentpakker» fra tante levert på dørmatten.

– Jeg husker hvor godt det var å få pakker selv. Som oftest var det noe jeg trengte oppi pakken, men det fineste var at min mor hadde tenkt på meg og derfor hadde sendt en oppmerksomhet. Det spilte nesten ingen rolle hva som lå i pakken, det handlet aller mest om følelsen av å bli husket på og tatt vare på, sier Anne

Hun tror at hverdagslige ting som er kjedelige å kjøpe, men likevel nødvendige, vil bli tatt godt imot av nevøen.

– En t-skjorte, sokker, håndsåpe, refleks eller posesupper kan vel passe til en student – og så får jeg nok legge med en sjokolade, så det blir litt kos også, ler hun.

Anne Farstad
ERFAREN BRUKER: Anne Farstad (bildet) selger og gir bort mye på FINN, og sender pakkene enkelt hjemmefra. Foto: © Øyvind Losnegard / Helthjem


Anne bruker ikke bare helthjem til å sende pakker til venner og familie landet over, hun benytter også tjenesten aktivt i gjenbrukets tjeneste. Med tre barn har det gjennom årene hopet seg opp med både klær, leker og utstyr, som hun nå selger og gir bort gjennom annonser på FINN.

– Det blir jo lett til at man handler for mye, men jeg har heldigvis brukt tid på å finne kvalitetsting som kan selges videre. Jeg ønsker å finne nye eiere til klær eller utstyr som ikke lenger passer eller er i bruk – både for å få ryddet i våre skap, men også av et miljøhensyn, forteller hun.

Anne handler også selv brukte ting på FINN, og det var faktisk her hun fikk nyss om pakkelevering via helthjem.

– Jeg skulle kjøpe et par sko, og selgeren opplyste om at det kom til å koste 65 kroner i frakt. Jeg trodde ikke det var mulig å sende så rimelig, men hadde en god opplevelse med tjenesten og har brukt helthjem selv siden, sier hun.

Anne er fornøyd med hvor enkel og rimelig pakketjenesten til helthjem er. Hun pakker inn det hun skal sende, bestiller henting på nett, skriver på koden og legger pakken på dørmatten. Med 400 aktive annonser på FINN, blir det en del pakking og håndtering på Anne. Hennes favorittemballasje er gamle skoesker, for gjenbrukstankegangen gjennomsyrer hele salgsprosessen hennes. Det hender også at kjøperne hennes får en ekstra overraskelse i pakken sin.

– Ofte er det sånn at jeg selger én vare og så legger jeg med et par ekstra ting i pakken, som noen plagg i samme størrelse eller noe annet folk kan ha bruk for. Jeg synes rett og slett det er synd å kaste brukbare ting, og mener at alt kan finne en ny eier, sier hun.

Gode erfaringer med å både motta og sende bruktkupp fra FINN gjør at Anne ser frem til å sende også flere private pakker med tjenesten i tiden fremover. Både nevøen og andre familiemedlemmer kan vente seg overraskelser på dørmatten eller i postkassen frem mot jul.

– Jeg har tidligere vært veldig flink til å sende postkort til folk jeg ikke ser så ofte. Med pakketjenesten til helthjem kan jeg nå sende en oppmerksomhet uten at det koster så mye og uten at det krever noe mer enn at jeg pakker det inn og bestiller henting hjemme hos meg selv. Det er garantert også noen julegaver som kommer til å bli sendt på denne måten, sier Anne.

Nevøen hennes er i alle fall en av dem som kan vente seg en hyggelig «tantepakke» ganske snart...

Dele på