10 tips til Norgesferien - få det du trenger levert hjem

Innholdsmarkedsføring

Her har vi samlet det viktigste utstyret du må ha med deg på tur, og noen tips på veien. Tipsene må du huske selv, men utstyret får du levert på dørmatten med Helthjem.

Å feriere i Norge byr på uendelige muligheter. En tur i skogen eller fjellet gir alltid minner for livet, uansett vær. Her har vi samlet noen tips for deg.

Riktig utstyr er alfa og omega

Uansett om du har tenkt deg på telttur i Lofoten, på topptur i Jotunheimen, kanotur i Nordmarka eller båttur på Sørlandet, kan utstyret utgjøre hele forskjellen. Godt utstyr legger hele grunnlaget for en god tur. Bestill det du trenger hos Helthjem sine samarbeidspartnere og få utstyret levert hjem til deg, slik at du kan konsentrere deg om planlegging og pakking.

Turen starter med skoene

Norge er et karrig land, og terrenget er ikke alltid det letteste å forsere, så det er viktig med noen gode sko. Disse fjellskoene fra Haglöfs er en favoritt hos mange. De har høye ankler som beskytter godt mot overtråkk, og har god støtdemping for lange vandringer i skog eller fjell.

Sportamore, 1489 kroner (satt ned fra 2299 kroner)

Regn med regnvær

Vi får håpe at mesteparten av sommeren vil kunne nytes i shorts, men om du skal ut i naturen må du uansett ha en god turbukse. Været skifter fort, og kveldene og morgenene kan være kalde. Det er lurt å gå for en allsidig turbukse som både er vannavstøtende og puster godt, slik at du slipper å skifte like hyppig som været kan finne på å gjøre. Denne buksen fra Haglöfs er en allsidig hybridbukse med et klassisk utseende og et moderne snitt. LPC-stoffet gir god slitestyrke og gode pusteegenskaper, og stretchpanelet gir komfort og bevegelsesfrihet. Den kommer med flere lommer, slik at du kan ha det viktigste utstyret lett for hånden, og ventilasjonen på innsiden av låret og utsiden av kneet, gjør buksen luftig og behagelig å gå i, også på varme dager.

Sportamore, 1189 kroner

Shorts tilpasset forholdene

Uansett hvor godt turbuksen puster, er det fint å ha med en shorts som er tilpasset forholdene i skog og fjell. Denne turshortsen fra Twentyfour dekker alle behov. For det første har den beltehemper, slik at du kan ha kniv og annet verktøy lett tilgjengelig, og den er laget i lett vann- og vindavvisende softshell-materiale. Den har stretch, sidelommer til de viktigste tingene og borrelåsjustering i livet for god passform. Bestill hos Get Inspired, så leverer Helthjem shortsen på dørmatta tre til fem dager etter at bestillingen er gjennomført.

Get Inspired, 419 kroner

Skalljakken redder deg

Det samme gjelder for overkroppen: T-skjorte blir forhåpentligvis standardantrekket. Men de fleste som har gått fjelltur i Norge vet at 25 grader og sol kan snu til horisontalt regn og hakkende tenner på minutter. Skalljakken er en reddende engel i situasjoner som dette. De nyeste skalljakkene er ekstremt lette, og de er både vanntette og pustende, slik at de passer de fleste situasjoner den norske naturen har å by på. Bitihorn drill-jakken fra Norrøna er en av disse. Den er lett og vanntett – laget av resirkulert garn med struktur og falsk vri. Den er myk og komfortabel og passer til både fotturer, terrengløping og sykling.

Anton Sport, 2699 kroner

Slapp av i hengekøyen mens du nyter naturen

Hengekøyen tar over for teltet

Salget av hengekøyer har i det siste begynt å ta av for alvor, og det er ikke uten grunn: De er ofte langt mer praktiske enn telt, i alle fall på kortere turer i skogen. De kan henges opp overalt der det er trær, de veier mindre enn telt, og de er behagelige å sove i. Om du har vært på telttur, så vet du at du sjeldent får ned teltpluggene på første, andre eller tredje forsøk. Et par timer senere merker du gjerne at du også ligger med en stein i ryggen. I tillegg tar det lang tid å sette opp. Alt dette slipper du med denne doble hengekøyen fra House of Hygge. Den er laget av av slitesterk ripstop nylonsilke – et lett materiale som gjør at den veier lite og opptar minimalt av plassen i sekken din. Den er elastisk og pustende, og lett å henge opp: Slyngene strupes rundt et tre eller annen forankring, og så justerer du til ønsket lengde. Enkelt og greit.

Anton Sport, 799 kroner (599 kroner for medlemmer)

Komfort er viktig

Selv om hengekøyen er mer enn god nok når du bare skal slappe av, er det lurt å ha et godt liggeunderlag i bunnen når du skal sove. Nettene blir ofte kjølige, og om hele undersiden av kroppen din bare er dekket av et tynt lag nylon, vil du komme til å fryse. SynMat 7 XP fra Exped er et prisvinnende underlag, og blir stadig referert til som bransjestandarden. Her får du god komfort uansett om du bruker det til camping, på bakken eller i en hengekøye.

Hekta på tur, 1599 kroner

Mer å gå på med god natt søvn

Det neste på pakkelisten er en sovepose som er tilpasset sesongen. Selv om du ikke har telt, holder det fint med en sommerpose. Bare pass på å pakke ullundertøy også – det utgjør den perfekte pysjen for sommernetter i hengekøye. Pajak Quest Quilt er en supersmart sommerpose som kan brukes til mye: Ettersom den kan åpnes hele veien ned kan du også ha den som underlag i hengekøyen, eller bruke den som som et varmt teppe på kvelden.

Hekta på tur, 1999 kroner

Uten mat og drikke...

Når du så har hengt opp hengekøyen, fått av deg turskoene og tørket sokkene, må du ha mat. Et enkelt og godt valg – særlig om du skal på langtur og må pakke mye mat – er Real Turmat. Denne er en favoritt blant vante turfolk, og kommer i mange smakfulle varianter som enkelt tilberedes med varmt vann. Storfegryten deres er en publikumsfavoritt. Du får også mer eksotiske varianter som chilligryte, eller vegetaralternativer, som Real Turmat Couscous med linser og spinat. Hekta på tur har et stort utvalg i nettbutikken, og Helthjem sørger for å levere provianten på dørmatta di.

Hekta på tur, 59 – 109 kroner pr. stk.

Trenger ikke å kjøpe alt på én gang

Dersom du ikke helt vet om turlivet er for deg, og ikke har lyst til å bruke masse penger på én utflukt, kan du bruke Helthjems dør-til-dør-tjeneste. Da kan du låne utstyr av en turvant venn, slik at du både sparer utgifter og klimaet. Men det samme gjelder her: Helthjem sørger for å plukke det opp hos vennen din, og levere det hos deg. Så er det bare for deg å komme deg ut i naturen!

Dele på