5 tips til å bli en bedre bruktselger

Her er alt du trenger å tenke på når du skal selge tingene dine på nett, og hvordan du sender det raskt og enkelt hjemmefra med Helthjem.

VÅRRENGJØRING: Selg unna det du ikke bruker og send det enkelt med Helthjem. Foto: Synne Knutsen, Helthjem
VÅRRENGJØRING: Selg unna det du ikke bruker og send det enkelt med Helthjem. Foto: Synne Knutsen, Helthjem

Det er vår i luften og temperaturen stiger, og med det skal vinterplaggene pakkes ned mens vår- og sommertøyet skal tilbake i skapet. Dette er en god sjanse til å bli kvitt de plaggene og tingene du ikke bruker, ved å selge eller gi dem bort på markedsplasser som Finn.no og Tise. Under har vi listet opp fem gode tips til hvordan du kan få mer ut av dine bruktsalg og hvordan du enkelt og greit sender de til kjøper med Helthjem.

1. Selve annonsebeskrivelsen

  Det kan være vanskeligere enn man skulle tro å lage en god annonse som selger godt. Først og fremst er det viktig å kun selge én ting per annonse. Dette er ryddigere, og gjør det enklere for potensielle kjøpere å finne frem til akkurat dine bruktskatter.

  En god beskrivelse er alfa og omega for å få til et godt salg, både når det er snakk om dyrere ting som merkevarer og samlergjenstander, og hverdagsplagg og mer vanlige ting. En god beskrivelse sørger for at annonsen din kommer opp i flere søketreff, og dermed får mer trafikk.

  • Husk å inkludere merke, farge, størrelse og tilstand på tingene dine for å få det så oversiktlig som mulig for kjøper.

  • Skriv gjerne en kort beskrivelse under hvert bilde for å få frem hva akkurat dette bildet skal vise, enten det er pene detaljer eller bruksmerker potensielle kjøpere burde vite om.

  • Hvis du ikke har lyst til å bruke mye tid på å skrive en lang beskrivelse, er det også fint mulig å bruke aktuelle nøkkelord som beskriver tingen du skal selge.

  GODE BILDER: Fokuser på det du skal selge, og hold det ryddig i bakgrunnen. Foto: Synne Knutsen, Helthjem
  GODE BILDER: Fokuser på det du skal selge, og hold det ryddig i bakgrunnen. Foto: Synne Knutsen, Helthjem

  2. Hvordan ta gode bilder

   Bildene er som regel det første man legger merke til i en annonse, ofte før man leser overskriften. Derfor er gode bilder kjempeviktig for å skape en interessant annonse som kjøperne ikke hopper over.

   • God lyssetting er kanskje det første man bør tenke på når det kommer til gode bilder. Dagslys er absolutt best, og unngå å bruke blitz fordi det ser unaturlig ut. Ta gjerne bildene i nærheten av vinduer som slipper inn mye lys, eller gå ut i dagslys

   • Hvis du skal selge klesplagg er det best å få noen til å ta bilder av deg med plagget på, for å vise hvordan plagget ser ut på noen, eller heng plagget på en kleshenger.

   • En ren og pen bakgrunn får tingene dine til å se best ut. Ta gjerne bildene foran en ensfarget vegg eller plasser tingene dine på en ryddig overflate.

   • Det er alltid en god idé å heller ha for mange bilder enn for få. Pass på å få med alle ulike vinkler og detaljer eller eventuell slitasje, slik at kjøperen slipper å spørre om dette i etterkant.

   • Unngå bruk av filter på bildene dine, det får fargene til å fremstå annerledes enn de egentlig er.

   “For meg er noe av det beste ved å selge brukt å vite at plaggene man selv ikke vil ha lenger kan komme andre til gode. Det er også en fin måte å tjene inn ekstra penger på, som man senere kan bruke til å kjøpe bruktskatter selv og ta mer bærekraftige valg. Med Helthjem er det også enklere enn noen gang å selge brukt, siden du sender salgene dine hjemmefra.”

   - Anne Stine Talseth, Produkteier Helthjem

   3. Sett fornuftige priser

   BAKGRUNN: En hvit bakgrunn er ofte det beste for å få vist frem tingene dine. Foto: Synne Knutsen, Helthjem
   BAKGRUNN: En hvit bakgrunn er ofte det beste for å få vist frem tingene dine. Foto: Synne Knutsen, Helthjem

    Et appellerende prispunkt kan være avgjørende for om du får solgt bruktsalgene dine eller ikke.

    • Sjekk hvilken pris lignende ting ligger ute for. Kanskje vil du legge deg litt lavere for å få et hurtig salg?

    • Det kan være du sitter med en skikkelig bruktskatt på lur i skapet ditt. Sjekk om det er et spesielt merke eller om det er en antikvitet, og sett prisen deretter.

    • Trender kommer og går. Det kan derfor være lurt å følge med på hva som er kult i magasiner og på sosiale medier for å se om pappas gamle skijakke igjen har blitt den siste høyden av mote. Plutselig kan en jakke du hadde tenkt å selge for 200 kroner være verdt det dobbelte.

    • Gi det bort gratis mot henting istedenfor å kaste det. Det er kjempeenkelt, hjelper miljøet, og du får bedre samvittighet. Trippel-vinn!

    4. Legg ut riktige plagg til riktig sesong

     Når våren kommer er det fort gjort å tenke at man skal pøse på med plaggene man ikke har fått brukt over høsten og vinteren for å få det ut av hjemmet. Tenk heller motsatt, og legg ut den typen plagg du selv ser etter på våren, nemlig lettere plagg til sesongen vi går inn i som du ikke brukte i fjor.

     5. Pakk det inn godt og send det enkelt hjemmefra

      Har du fulgt tipsene våre har du forhåpentligvis fått et salg eller to, og tiden har nå kommet for å pakke det inn og sende tingene til sine nye hjem med Helthjem.

      • Gjenbruk emballasje du allerede har liggende. En plastpose? Ikke noe problem. En gammel salteske? Selvfølgelig! Så lenge emballasjen er tett og tingene du pakker inn ikke er i risiko for å bli ødelagt under transport, er mulighetene for emballasje like mange som det er annonser for t-skjorter på Finn.no

      • Gå inn på Helthjem.no og bestill hjemlevering fra hjem til hjem. Etter betaling får du en kode som du skriver tydelig på pakken. Du trenger ikke skrive mottakers navn eller adresse.

      • Legg pakken ut før klokken 23. Du får beskjed om du skal legge den på dørmatten eller i postkassen din. Vi henter pakken i løpet av natten og sender den raskt hjem til mottaker.


      PS: Sporing og erstatning er alltid inkludert når du sender bruktsalgene dine med Helthjem, så du trenger ikke bekymre deg for om salgene dine kommer frem til mottaker.


      Dele på