Fem tips til å handle mer miljøvennlig

Med noen enkle, gode handlevaner, kan du bety en forskjell der du er.

Jordens energiregnskap går i pluss. Det endrer naturen vår fra topp til bunn. Men vi kan alle gjøre vårt for å ta opp kampen. Her er fem forslag til raske grep du kan ta i hverdagen.

1. Kjøp brukt
Vi forbruker mer enn kloden kan bære. Den gode nyheten er at det stadig dukker opp nye, unge og innovative selskaper, som setter mennesker i kontakt, og gjør det lettere for deg å velge brukt. Ved å belønne dem, bidrar du til at enda flere slike ideer kan se dagens lys.

En rask tur innom Finn.no, viser deg ofte brukte alternativer til julegaver, i god stand og til lavere pris. På Bookis venter en hel verden av bøker på deg, og du kan tjene penger på å sende videre dem du har lest ut. Med Tise finner du lekre selskapsklær til en spesiell anledning, før de deretter kan skape samme opplevelse på en annen kant av landet.

Alt kan fraktes hjem til deg, før vekkerklokken har våknet til liv, med Helthjem.

2. Benytt grønnere forsendelse
Pakk inn med gjenbrukbar og bærekraftig emballasje. En spennende gründervirksomhet, Packoorang, startet nettopp opp. De leverer små bagger av resirkulert polyester, som reduserer CO2-avtrykket med hele 81 prosent over pappeske, og sparer teip, plast og luft.

Helthjem er miljøfyrtårnsertifisert og satser nå på et samarbeid med Paxster for å gjøre kjøretøyene elektriske, med 70 prosent reduksjon i utslipp. Mye kan fremdeles bli bedre, men vi håper at med Helthjem får du en offensiv satsning for å gjøre pakketransport mest mulig avtrykksfritt.

3. Velg mer miljøvennlige produkter
Mange gode aktører jobber for å gjøre det enklest mulig for deg å velge godt. For mange produkttyper, er det mulig å lete etter alternativene som hjelper klode og medmennesker. Sjekk ut KIDs nye dyner av resirkulerte dun og fjær, svanemerket interiørmaling hos Fargerike, eller økologisk sertifiserte barneklær hos Polarn O. Pyret.

De er noen av butikkene som tilbyr hjemlevering med Helthjem, og tilbyr trygge merkeordninger som gjør det lett å velge grønnere.

4. Finn varer som varer
Det er gjerne fristende å velge det første og billigste produktet, men risikoen kan være stor for at levetiden er kort, snart ender opp i avfallet og du mistet pengene du ønsket å spare. Du kan ofte unngå dette ved å lese tester på nett og andres erfaringer, eller finne de merkene som prioriterer holdbarhet. Bruk kjøpekraften til å si fra at du ønsker varighet.

Kanskje kan de også leve videre etter at du ikke har bruk for dem lenger. Helthjem har eksempelvis et samarbeid med Røde Kors, som gjør at du kan donere tøy hjemmefra.

Velg Helthjem som leveringsalternativ, så hentes den ofte inn før kl. 07 allerede neste dag.

5. Send grønne overraskelser
Hva med en adventskalender til en niese eller barnebarn? En liten godbit for dag én. Neste dag et lite, hjemmelaget puslespill, før du fyller på med en spennende rebus som kan løses, en gåte som kan viderefortelles til hele familien, eller kanskje en liten tegneserie. Finn frem det du har liggende, og la kreativiteten få utfolde seg. Den lille vil fryde over innsatsen du har lagt ned, og stå opp til en ny overraskelse hver morgen i hele desember. Det kan være lett å glede noen.

Mesterverket ditt kan veie helt opptil fem kilo, pakkes inn på valgfri måte og sendes helt hjem til dine kjære med Helthjems «megtildeg»-tjeneste.

Dele på