Helthjem tilbake med sterk vekst - etter krevende år

Helthjem snur trenden og knuser gamle pakkerekorder i første kvartal, hvor selskapet melder om vekst på hele 25 prosent. Nå skal det satses for fullt på økte markedsandeler og gjenbruk.

VEKST IGJEN:
Helthjem har snudd pilene, og fortsetter nå med å overgå markedet, opplyser daglig leder, Anders Lunde Angen. Her på hovedterminalen med Kristin Skogen Lund. Endre Igland

2022 var et tøft år for hele bransjen med stor omstilling etter fantasivekst under COVID i kombinasjon med økte kostnader over hele linja. Det er fantastisk å se at vi har snudd trenden, og at pilene nå endelig er på vei opp igjen for butikken vår, sier daglig leder i Helthjem, Anders Lunde Angen.

Årsresultatene for 2022 blir nå offentliggjort for Helthjem Netthandel og selskapet lander en omsetning på 595 millioner kroner for året, som kun er marginale to millioner kroner ned fra 2021, og et samlet driftsresultat på -27 millioner kroner for 2022.

– Fjoråret var spesielt. Høy inflasjon fører naturligvis til økte priser i markedet, samtidig som en stadig økende rente gir svekket kjøpekraft. Konsekvensen var at markedet totalt sett falt noe. Vi måtte gjøre flere tilpasninger, samtidig som vi gjorde flere store, langsiktige investeringer. Dette ga oss et utfordrende år, kan du si, sier Angen.

Pilene snudd
Etter et tøft år for Helthjem kan Angen imidlertid meddele gode nyheter; nå er trenden i ferd med å snu.

Tallene fra første kvartal i år viser at distributøren har overgått fjorårets pakkevolum med over 10 prosent og en omsetningsvekst på 25 prosent opp mot samme tid i fjor.

– Vi har virkelig satt fart i 2023. Ikke bare knuser vi egne rekorder, men vi vokser også over netthandelsmarkedet generelt sett og andre aktører i markedet. Vi er svært fornøyde over å fortsette å ta markedsandeler og jeg er stolt over det våre dyktige ansatte har levert gjennom en krevende periode. En viktig grunn til suksessen er at vi har bransjens mest fornøyde kunder, noe Net Promoter Score-målinger (NPS) på over 70 er et bevis på, uttaler Angen.

Det er spesielt levering mellom privatpersoner (C2C) som vokser, med hele 57 prosent opp fra fjoråret, fra årsskiftet. Dette er en tjeneste som i all hovedsak benyttes til å kjøpe og selge brukte varer, viser data fra selskapet.

– I dag er Helthjem markedsledende på “gjenbruksfeltet”, og dette er et produkt vi satser sterkt på, og som vi vet at kundene våre elsker. Alle trender tilsier at sirkulære modeller vil fortsette å vokse, og her skal vi ligge i forkant - som vi har gjort hele veien og nå siste året i samarbeid med FINN Fiks Ferdig, sier Angen.

NY TERMINAL:
Denne sommeren flytter Helthjem til en ny terminal på over 30.000 kvadratmeter. Her skal de levere pakker raskere enn noensinne, blant annet ved hjelp av ny AI-teknologi.

Investeringer
På relativt få år har Helthjem blitt landets største privateide norske distribusjonsselskap, og ifølge daglig leder har selskapet store planer om ekspansjon videre.

Denne sommeren flytter nemlig Helthjem inn i en ny terminal på over 30.000 kvm, opp fra 12.000 kvm, hvor selskapet skal kunne håndtere fire-gangen av dagens pakkevolum. Det vil si 40 millioner pakker årlig gjennom selskapet.

– Vi får nå vårt første automatiserte sorteringsanlegg som benytter moderne teknologi, som skal forbedre hastigheten, nøyaktigheten og effektiviteten i prosessen, som vil gagne både oss og kundene våre, hevder daglig leder.

I tillegg har Helthjem igangsatt en rekke fossilfrie initiativ i 2022 og videre inn i 2023:

– Vi arbeider kontinuerlig med å optimere ruter, øke samtransporten og bytte ut kjøretøy til mer miljøvennelig alternativer. Vi har allerede mer enn 700 utslippsfrie hjemleveringsruter og vil i forbindelse med flyttingen til ny terminal også kunne tilby fossilfri ende til ende-levering.

– Med grønnere transport og smart bruk av teknologi er vi bedre rustet enn noensinne til å håndtere veksten, og ikke minst kunne tilby den beste hjemleveringen på markedet, sier Angen.

Dele på