Koronaoppdatering fra Helthjem

Pressemelding

Her er alt du trenger å vite om koronasituasjonen som bedriftskunde i Helthjem.

Oppdatert: 25. januar 2021

Søndag kveld den 24.01 har regjeringen iverksatt kraftige tiltak for å få kontroll på den muterte varianten av COVID-19 som ble oppdaget i Nordre Follo. Totalt er 25 kommuner nå berørt i arbeidsmarkedet i og rundt Oslo, som er omtrent 1,5 millioner av Norges befolkning.

Tiltakene, se oversikt på regjeringens sider her, varer i første omgang til 31.01.21. Som følge av situasjonen har Helthjem hevet risikonivå og iverksatt ytterligere smitteverntiltak mot COVID-19 gjennom verdikjeden.

Helthjem bemanner opp og skal drifte for fullt, men ser tre konsekvenser som kan påvirke deg som kunde;

1) Endel pakker til utleveringssted til berørte områder må sendes til alternative butikker

  • I disse 25 kommunene er det endel pakke-utleveringssteder som vil bli stengt siden butikken ikke er tillatt å holde åpent.
  • Pakker som er på vei til disse butikkene vil bli omdirigert til andre hentesteder som holder åpent. Vi vil fortsatt kunne tilby god dekning i berørt geografi da en stor andel av disse er dagligvarebutikker, kiosker og bensinstasjoner som ikke må stenge. En vil imidlertid måtte påregne 2-4 dagers lengre leveringstid enn normalt nå i denne mellomperioden. Helthjem oppdaterer berørte mottakere direkte.

2) Forventet sterk økning i volum vil kunne gi 1-2 dagers økt leveringstid i enkelte områder

  • Nedstengning av i praksis all varehandel, i kombinasjon med generell oppfordring om å holde seg mest mulig hjemme, venter vi at vil medføre sterk volumvekst.
  • Helthjem øker derfor kapasiteten på terminal, transport og distribusjon for å møte ventede økninger i volumet, men ser en risiko for 1-2 dagers lengre leveringstider, spesielt til berørte områder.

3) Endrede behov fra ditt lager

  • Vi antar at alle våre kunder fortsetter sin drift som vanlig. Ta kontakt med din kundekontakt om lageret deres skulle være stengt, eller dere forventer sterk økning i volumer utover det normale, så vi kan planlegge sammen.
  • Minner om at henting@helthjem.no skal brukes for spørsmål relatert til transport for de som har henteavtale med oss.

Avslutningsvis ønsker vi å informere om et nytt produkt som er lansert i januar; personlig Helthjem-levering med Kolonial.no.

Leveringen skjer hjem til mottaker på ønsket dag og tidsvindu, med løpende oppdatering underveis. Dekningsområdet er Østlandet, hvor ca. 50 prosent av Norges befolkning kan nås. Produktet må legges til i utsjekken hos din TA-/EDI-modul. Per nå tilgjengelig via API-direkteintegrasjon og i Consignor. Unifaun kommer på plass i løpet av februar. Ta kontakt med din kundekontakt for mer informasjon.

Tusen takk for forståelse i en krevende situasjon.

Følg situasjonen videre i vårt presserom. Helthjem følger koronasituasjonen tett, og denne siden vil oppdateres med viktig informasjon for våre bedriftskunder.

Oversikt over “nedstengte kommuner”: Oslo, Enebakk, Ås, Vestby, Nesodden, Indre Østfold, Moss, Frogn, Våler, Nordre Follo, Aurskog-Høland, Marker, Rakkestad, Skiptvet, Lunner, Nittedal, Lillestrøm, Lørenskog, Rælingen, Bærum, Asker, Drammen, Lier, Råde og Horten.

Oppdatert: Mandag 25.01, kl. 10:00


Dele på