Økt gjenbruk i friidretten

Pressemelding

Norges Friidrettsforbund inngår et samarbeid med Helthjem om et nytt gjenbruksforum for å senke den økonomiske barrieren og utstyrspresset mange utøvere kjenner på.

GJENBRUKSFORUM: Norges Friidrettsforbund og Helthjem inngår nytt samarbeid. Foto: Norges Friidrettsforbund
GJENBRUKSFORUM: Norges Friidrettsforbund og Helthjem inngår nytt samarbeid. Foto: Norges Friidrettsforbund

Publisert: 14. april 2021

Det nye samarbeidet skal legge til rette for økt gjenbruk av friidrettsutstyr gjennom Norsk Friidretts Gjenbruksforum, en markedsplass på NIFs Facebookside. Målet bak samarbeidet er å senke økonomi som barriere, få flere med i organisert friidrett, skape mindre utstyrspress, og ta en større rolle for et bærekraftig forbruk i idretten.

Tar større ansvar

En undersøkelse i regi av Norges Idrettsforbund viser at 93 prosent av de spurte oppga at det er viktig med gjenbruk av sportsutstyr, og hele 47 prosent svarte at de har kjøpt brukt sportsutstyr eller sportstøy i løpet av det siste året. Derfor tar Friidrettsforbundet økt ansvar for gjenbruk og legger til rette for kjøp, salg, lån og bytting av alt av friidretts- og løpeutstyr. Gjenbruksforumet er et viktig tiltak i en tid hvor utstyrsjag og økte kostnader i barne- og ungdomsidretten er en bekymring for mange.

Send utstyret enkelt med Helthjem

Det er Helthjem som står for å hente gjenbruksutstyret og levere det hos mottaker. Selskapet har et stort fokus på gjenbruk, og har lenge jobbet for å gjøre levering fra privatperson til privatperson enklest mulig. Alt avsender trenger å gjøre er å bestille levering på Helthjem.no, skrive en kode på pakken, og legge den på dørmatten eller i postkassen før klokken 23. Pakken blir hentet og levert til mottakers hjem raskt og trygt.


Dele på