Post-moderne valgfrihet

Kommentar

I helthjem jobber vi nettopp for å imøtekomme behovet til dagens mottakere og avsendere, og deres forventninger til fleksibilitet og valgfrihet. Vårt mål er ikke å kutte ned på tilbudet vårt, men heller å levere så ofte og så raskt som mulig.

Publisert: 2019

I 2019 besluttet Regjeringen en ny postlov. Fra 1. januar 2020 reduseres antall dager nordmenn får post i postkassen sin fra 5 til 2,5 dager i uken.

Et av argumentene for denne endringen er at nordmenn ikke lenger mottar og sender like mange brev som før. Forståelig nok – selv mottar jeg de fleste «brev» digitalt. Regninger sendes og betales via nettbank, vi legger ut bilder fra ferien i sosiale medier istedenfor å sende kort, og e-post har for lengst erstattet mesteparten av brevposten. Om den nye loven innebærer at jeg må vente et par dager ekstra på takkekortet fra mine venners bryllup, skal jeg nok klare meg.

Anders Lunde Angen
FREMTIDEN: - Jeg vet kanskje ikke hvordan fremtiden blir, men jeg vet med sikkerhet at jeg foretrekker å få pakken levert akkurat når og hvor jeg ønsker det, i årene fremover også.

Samtidig øker netthandelen, og vi får et hurtig økende antall pakker som skal distribueres. Disse pakkene har derimot litt andre mottakere enn det brevposten hadde for rundt tjue år siden. Dagens mottakere består av oss som er blitt vant med at det meste kun er et tastetrykk unna. Selv om det ikke er noe problem for meg å motta kjedelige regninger og «personlig» reklame 2,5 ganger i uken, skulle jeg helst ha fått kuppene jeg har bestilt på nett så raskt og så enkelt som mulig, både hverdager og helg.

I helthjem jobber vi nettopp for å imøtekomme behovet til dagens mottakere og avsendere, og deres forventninger til fleksibilitet og valgfrihet. Vårt mål er ikke å kutte ned på tilbudet vårt, men heller å levere så ofte og så raskt som mulig. Derfor leverer vi mandag til lørdag, noen steder også på søndager, og vi leverer hjem. Istedenfor å skynde seg hjem fra jobb for å stå i lange køer på postkontoret, ønsker forbrukeren at leveringen skal skje like effektivt som det var å kjøpe varen, og ikke minst til en god pris.

Dagene hvor du så barn eller ungdom stå på tå med hodet ned i postkassen i forventning er kanskje over. Istedenfor sitter de nå med hodet bøyd over smarttelefonen. Ingen av oss kan med sikkerhet si hvordan verden og distribusjonen av post ser ut om bare 10-20 år, men jeg personlig kan i hvert fall med sikkert si at jeg nok også da vil foretrekke å få pakken min levert akkurat når og hvor jeg ønsker det.Anders Angen

Daglig leder av helthjem Netthandel

Dele på