Vi tester ut nytt konsept i samarbeid med Boxn

Vi har inngått et spennende samarbeid med Boxn og Studentskibnaden i Oslo der vi skal teste ut nye løsninger for å få pakkene levert helt hjem til studentenes adresse! Derfor har vi satt ut en ny modell av Boxn i Kringsjå studentby.I denne studentbyen bor det hele 3500 studenter fordelt på et lite geografisk område. Den beste løsning for dem per i dag er enten å være hjemme når varene blir levert slik at de kan løpe ut og møte budet for en overlevering eller så må studentene ned til post i butikk på Ullevål for å hente ut pakkene de skal få levert. Det er en tur på over 2 kilometer og 90 høydemeter.

Testprosjekt

Boxn er ment å plasseres på sluttkundenes adresse, fortrinnsvis i det man kan kalle «tøffelavstand». For eneboliger og tilsvarende er den også ment å erstatte postkassen, skriver Espen Boger, daglig leder av Boxn.

Boksene er temperaturisolerte, og låses opp ved hjelp av RFID-brikker, også kjent som ladebrikker. I dag bor det over 3000 studenter i området, og Tor Even Blom-Ramberg, innovasjonsleder i Helthjem, håper at boksene kan gjøre livene deres litt enklere.

Endelig kan studentene på Kringsjå studentby få hjemlevering. Det har vært en utfordring på studentbyer med sikkerhet i forbindelse med hjemlevering. Vi tror pakkebokser kanskje kan være løsningen, men vi kjører et pilotprosjekt for å teste hvor godt det funker. Spennende hvis det funker, vi er med, støtter lokale entreprenører, vi vil komme nærmere hjemmet, der folk faktisk bor - og dette hjelper oss med det sier Tor Even Blom-Ramberg, Innovasjonsleder i Helthjem

Bookis, en gjenbrukstjeneste for kjøp og salg av brukte bøker, er også med på prosjektet. De har over 300.000 brukere, og mange av dem er studenter som handler brukte lærebøker.

Denne testen er ideell for å vise hvilke utfordringer i markedet Helthjem og Boxn kan løse. Studenter er en målgruppe som er innovative og lystne etter å endre allerede eksisterende løsninger. Vi gleder oss til å se hvordan dette går og hvor mange av 3500 potensielle kundene som ønsker å teste produktet vårt.