Personvernerklæring

PERSONVERNERKLÆRING FOR HELTHJEM PRIVATTJENESTER

Helthjem Netthandel AS leverer pakker kjøpt hos nettbutikker til privatpersoner, samt driver person til person tjenesten Helthjem Privattjeneste / meg-til-deg, og behandler i den forbindelse personopplysninger i overensstemmelse med denne personvernerklæringen. For å kunne tilby deg beste mulige leveringstjeneste fra nettbutikker til deg som privatperson, samt levering av pakker mellom husstander i hele Norge (videre kalt Tjenesten), må Helthjem Netthandel AS (heretter kalt Helthjem) ha tilgang til enkelte av personopplysningene dine. I våre retningslinjer for personvern forklarer vi hvilken informasjon vi samler inn om brukerne våre, hvordan vi håndterer den og hva vi gjør for å beskytte deres integritet.

1.Informasjon som behandles

For å levere tjenesten lagrer Helthjem opplysninger som du selv oppgir til oss i forbindelse med bestilling av våre tjenester. I tillegg vil vi lagre informasjon om bruken av våre tjenester, herunder bestillinger, oppfølging av leveranser, samt eventuell kontakt med kundeservice. Når du besøker våre nettsider, vil vi også kunne lagre IP-adresser og teknisk informasjon om din enhet og internett-tilkobling.

For å levere en best mulig tjeneste må vi vite hva som er relevant for deg, og vi behandle personopplysningene dine. Dette inkluderer informasjon om hva du har vist interesse for når du bruker Tjenesten, den geografiske plasseringen din og den demografiske profilen din. Vi kan fra tid til annen motta informasjon fra andre kilder som eksempelvis kunder, måleverktøy eller andre tredjeparter som hjelper oss eller dem med å forstå brukeraktivitet, dine preferanser eller generelt å forbedre tjenestene vi tilbyr. En annonsør kan eksempelvis gi oss informasjon om hva som skjedde etter at du klikket på en annonse hos oss, slik at vi kan måle effekten på en annonse og gi deg enda bedre tjeneste og mer relevant innhold. Analysedata og informasjon fra annonsenettverk og markedsføringsplattformer som Google, Hotjar og Appnexus, kan vi lage en sannsynlighetsbasert tilpasning av budskapet og tjenestene våre og måle hvilken påvirkningen de har ved hjelp av markedsføringsanalyse.

Når du besøker helthjem.no bruker vi ulike teknologier for å tilrettelegge for best mulig funksjonalitet. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) blant annet for at du skal slippe å logge inn på nytt hver gang du skal bruke tjenesten, og for å analysere data om brukerne våre. Noen ganger bruker vi tredjepartscookies, altså cookies fra andre selskaper, for eksempel i forbindelse med målinger av trafikk/bruk på helthjem.no. Du kan lese mer om bruk av informasjonskapsler nedenfor.

Behandling av personopplysninger for levering av relevante annonser utenfor Tjenesten er basert på vår legitime interesse og for å gi deg en best mulig tjeneste. Vi bruker kundedata kun til analyser og forståelse av brukerflyt. Vi deler ikke personopplysninger for å markedsføre videre. Tredjeparter omfatter:

  • Google Analytics – Brukertall og analyse
  • Hotjar - Analyse av brukeradferd
  • Appnexus - Analyse av brukeradferd

Ved å bruke våre tjenester samtykker du til at vi kan benytte slike analyseverktøy, med mindre du deaktiverer verktøyene eksempelvis ved å endre innstillinger for informasjonskapsler i nettleseren din.

2. Formålet med behandlingen

Helthjem behandler dine opplysninger for å kunne levere tjenester som avtalt med deg. Opplysningene brukes videre til å forbedre og videreutvikle våre tjenester, begrense misbruk, analysere og forstå markedstrender basert på blant annet bruksmønster.

For at du som bruker skal forstå hvorfor vi behandler personopplysninger, har vi valgt å kategorisere behandlingen etter formål. Vi behandler personopplysninger for en rekke formål, for eksempel følgende:

a) for å oppfylle kontraktsforpliktelsene våre,
b) for å overholde juridiske krav,
c) for å kunne tilby Tjenesten, inkludert håndtering av saker som kommer til kundeservice,
d) for å kunne analysere trafikken på og til tjenesten,
e) for å kunne sende ut nyhetsbrev, prisvarsler og lignende kommunikasjon til brukerne våre,
f) for å kunne tilpasse Tjenestene vår annonsering, og
g) for å kunne feilsøke Tjenesten og etterforske eventuell misbruk.

Opplysningene kan utleveres til andre for tilsvarende formål, se nedenfor.

3. Deling av informasjon

Personopplysningene kan utleveres til selskaper som utfører oppgaver på våre vegne i forbindelse med leveringen av våre tjenester.

Vi deler personopplysningene dine med andre selskaper i Schibsted Media Group, Polaris Media og Amedia ASA for å sikre levering av produker tilsvarende formål som angitt i ovenfor. Vi kan også dele anonymiserte adferdsdata med selskaper i Schibsted Media Group, Polaris Group og Amedia ASA slik at de kan tilpasse sine tjenester etter kunders antatte ønsker.

Vi kan også dele personopplysningene dine med underleverandører som behandler personopplysningene på våre vegne (databehandlere). Overføring av personopplysninger til slike databehandlere skjer i medhold av databehandleravtaler som blant annet hindrer at databehandleren bruker opplysningene for andre formål.

Vi vil også kunne dele dine personopplysninger med våre samarbeidspartnere, for eksempel dersom du takker ja til prøveprodukter i forbindelse med din bestilling på helthjem.no. Utlevering av personopplysninger til andre parter eller for andre formål vil kun skje hvis du gir oss et spesifikt samtykke til dette.

Vi vil også kunne utlevere personopplysningene dersom dette er nødvendig for å overholde forpliktelser i medhold av lov eller forskrift, pålegg fra domstol eller annen offentlig myndighet, eller dersom utlevering er nødvendig for å avdekke eller oppklare mistanke om at tjenesten brukes til ulovlige formål.

4. Markedsføring

Når du gjennomfører et kjøp hos helthjem.no vil du kunne takke ja til å motta nyhetsbrev/markedsføring for våre tjenester via e-post, SMS eller andre kommunikasjonskanaler du har oppgitt til oss. Du har også mulighet til å melde deg på nyhetsbrev via egen link på nettsiden www.helthjem/nyhetsbrev. Du vil alltid kunne gi oss beskjed om at du ikke ønsker ytterligere markedsføring ved å melde deg av via linken nederst i e-posten eller kontakte oss på www.helthjem.no/kundesupport.

5. Annonsering

Vi ønsker å levere relevant innhold og annonser tilpasset brukere av tjenesten. For dette formål analyserer vi opplysninger om bruksmønster og deler anonymiserte data, gjennom et tredjepartselskap som beskrevet ovenfor. Alle direkte identifiserende opplysninger som navn, mobiltelefonnummer og lignende blir fjernet før utlevering. De som mottar dataene bygger og bruker profiler basert på disse dataene kombinert med andre data de har, slik at vi kan vise annonser som er relevante for brukere.

6. Bruk av analyseverktøy, informasjonskapsler og annen teknologi

Vi jobber kontinuerlig med brukeropplevelsen på våre nettsider. Derfor samler vi forskjellige typer informasjon fra våre brukere, slik at vi til enhver tid kan tilrettelegge for best mulig funksjonalitet. Eksempler på slik informasjon er hvilke sider som besøkes, når på døgnet besøket ble gjort og hvilken nettleser som ble brukt. Vi bruker også ulike former for teknologi for å gjenkjenne deg som bruker og for å analysere data om brukerne våre. Teknologien brukes dels fordi det er nødvendig for at tjenester skal fungere, dels for at det skal være lettere for deg å bruke tjenesten og dels for at vi skal kunne gjennomføre analyser som gjør oss i stand til å videreutvikle tjenestene våre. Ved å bruke våre tjenester samtykker du til at vi kan benytte slike verktøy, med mindre du deaktiverer verktøyene eksempelvis ved å endre innstillinger for informasjonskapsler i nettleseren din.

7. Hva er egentlig en cookie?

En cookie er en liten tekstfil som sendes fra vår webserver og lagres av din webleser. Cookien hjelper blant annet annonsesystemet å holde orden på hvilke typer innhold og hvilke annonser som har vært vist på våre nettsider. Informasjonen som lagres kan være opplysninger om hvordan våre lesere har surfet på og anvendt våre nettsider, om hvilken webleser de har brukt, hvilke annonser de har sett og hvordan de har surfet mellom ulike nettsider.

Du kan enkelt endre hvilke informasjon vi lagrer om deg her.

Slik forhindrer du at cookies lagres:

  • Du kan slette cookies fra din harddisk når som helst. Dette gjør imidlertid at dine personlige innstillinger forsvinner. Ved innlogging vil du for eksempel måtte skrive inn passordet ditt hver gang du ønsker å logge inn.
  • Du kan også endre innstillingene i din webleser slik at den ikke tillater at cookies lagres på din harddisk. Dette gir noe dårligere funksjonalitet, og gjøre at deler av innhold og enkelte funksjoner ikke blir tilgjengelige.

8. Innsyn, retting og sletting

Du har rett til innsyn i de opplysninger vi har registrert om deg. Vi ber deg ta kontakt med oss for å rette opplysninger som skulle vise seg ikke å være korrekte. Personopplysninger vil ikke bli lagret lenger enn det som er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen.

Dersom du har spørsmål knyttet til hvordan vi samler inn og bruker personopplysninger kan du kontakte oss på www.helthjem.no/kundesupport.

9. Sikring av personopplysninger

Personopplysninger som samles inn lagres og behandles på en trygg og sikker måte. Vi har etablert og dokumentert rutiner og tiltak som skal sikre opplysningenes integritet, tilgjengelighet og konfidensialitet i henhold til personopplysningsloven § 13.

10. Endringer

Vi kan fra tid til annen komme til å endre vår personvernpolicy for å følge lovmessige krav, samt vår egen praksis for innsamling og behandling av data. Ved større endringer vil du måtte godkjenne vilkårene på nytt.

11. Behandlingsansvarlig

Helthjem Netthandel AS er behandlingsansvarlig for den behandling av personopplysninger som fremgår av denne ovennevnte.

Dersom du har spørsmål rundt helthjem.no sine vilkår og personvernpolicy, ta kontakt med oss på www.helthjem.no/kundesupport .