Deimante er bud for Helthjem

Innholdsmarkedsføring

Hver eneste natt lander 1,3 millioner pakker, aviser og magasiner på dørmatten eller i postkassen til glade mottakere landet over.

LEVERER OM NATTEN
LEVERER OM NATTEN: Deimante Razukeine leverer pakker, aviser og magasiner hjem til folk, mens alle andre sover. Foto: © Øyvind Losnegard/ helthjem

Lenge før Norges vekkerklokker har gjort sitt for å få befolkningen ut av sengen, har budene fra helthjem jobbet i flere timer for å spre både nyheter og glede – i form av aviser, magasiner og pakker levert på døren eller i postkassen. I nattens mulm og mørke leveres varer fra bedrifter og sendinger fra privatpersoner av de samme 3500 budene som også leverer avisene.

Ett av disse budene er Deimante, som anslår at hun har sørget for å levere mellom 5 og 30 pakker hver eneste natt i løpet av de fem årene hun har jobbet som bud.

– Det varierer hvor mange pakker vi har å levere ut, men rekorden min er i alle fall 62 pakker på en og samme natt. Det var i forbindelse med farsdag, forteller hun.

Systematisk arbeid og lynrask levering

Tjenesten til Helthjem drar veksel på det solide distribusjonsnettverket som allerede finnes hos Schibsted, Amedia og Polaris. Der det tidligere kun var aviser som ble levert, kan nå også en rekke nettbutikker sørge for at kundene deres får levert bestillingen sin helt hjem på trappen.

Standard levering for Helthjem er ekspress over natten, og Helthjem er den eneste distributøren i Norge som leverer produkter seks dager i uken, med levering før frokost. I enkelte, sentrale strøk distribuerer helthjem også på søndager. Slike mengder pakker fra både private og bedrifter, krever at det er orden i sysakene på pakkesentralen. I tillegg må budene ha gode rutiner for selve utleveringen.

– Vi sorterer alle aviser, magasiner og pakker på budsentralen, før vi drar ut. Så laster vi det på tralle eller bil, og drar ut til det området der vi skal levere. Da er det bare å følge budboken på smarttelefonen, og aviser og pakker ender på riktig sted, forteller Deimante.

UTE OM NATTEN
UTE OM NATTEN: Med spesiallagde traller, går helthjem sine bud flere kilometer hver natt, ansett vær og vind. Foto: © Øyvind Losnegard/ helthjem

Smarte løsninger

Det er ikke bare bedrifter som benytter seg av levering gjennom nettverket, men også privatpersoner som har noe de skal sende. Pakker på inntil 5 kilo og på størrelse med en stor postkasse, kan pakkes inn i selvvalgt emballasje, og merkes med koden man får når man bestiller. Pakken legges på trappen eller i postkassen, og der plukkes den opp av budet i løpet av natten – uten at man må stå opp for å levere den fra seg. Fra sentralen blir pakken sendt videre og er på plass hos mottaker innen kort tid.

Deimante er ikke i tvil om at den nye måten å sende og motta pakker er en fordel for kundene.

– Å slippe å gå til posten eller butikken for å hente eller sende en pakke er bra. Jeg opplever at kundene setter pris på det, sier hun.

Gledesspreder for morgenfugler

Selv om Deimante og de andre budene er ute og leverer aviser og pakker mens det ennå er mørkt, hender det at de møter på noen som starter dagen før alle andre.

– Det er veldig koselig når folk står og venter ved døren for å få avisen eller pakken, da føler jeg at jeg sprer litt glede,sier hun.

Dele på