Ryddig skap og ren samvittighet

Innholdsmarkedsføring

Nordmenn kaster i snitt 23 kilo klær og tøy i søpla hvert eneste år. Disse kiloene vil Røde Kors gjerne ha, og ved hjelp av Helthjem gjør de det enklere enn noensinne for folk å donere det de ikke lenger trenger.

Publisert: 8. mars 2019

Ryddig skap og ren samvittighet

– Vi vet at folk har masse klær til overs som de ikke lenger bruker, og for mange er dessverre den enkleste måten å bli kvitt tøyet på å kaste det i søpla. Vi vil bidra til å redusere svinnet av tøy og tekstiler i det norske samfunnet og samtidig gjøre det enklere for folk, sier generalsekretær i Røde Kors, Bernt G. Apeland.

Avisbud bidrar til gjenbruksøkonomien

Nå kan du bestille Røde Kors-posen, fylle den med klær, og få den hentet på døren. Takket være Helthjems veletablerte distribusjonsnettverk er dette enklere enn noen gang.

– Våre avisbud er på de fleste adresser i hele Norge hver natt og leverer pakker, ferskt brød og aviser. Det er helt naturlig at de fyller bilen med gjenbrukstøy og andre opphentinger på vei tilbake, det gir synergier både på økonomi og miljø, sier Tor Even Ramberg, innovasjonssjef i Helthjem.

Innovasjonssjefen mener det ligger et enormt uutnyttet potensiale i logistikken ved denne type arbeid, og mener samarbeidet med Røde Kors bare er begynnelsen.

– Målet vårt er å bidra til å gi den gjenbruksøkonomien vinger. Ved å legge til rette for enklere logistikk, åpner vi opp helt nye muligheter. Her ligger det enormt potensiale og spennende konsepter innen salg og utveksling av bruktvarer mellom privatpersoner så vel som utleieløsninger for alt fra verktøy til klær, sier Blom-Ramberg.

– Hver husholdning kan fylle opp to poser per opphenting til en samlet vekt på ti kilo. Hver kilo med klær vi samler inn kan omsettes i verdier som går til Røde Kors. Vi tar imot alt av klær og tekstiler, inkludert slitte og ødelagte klær, laken, håndklær og sko, sier Apeland i Røde Kors.

Klær som kan brukes som de er selges i en prøveperiode i butikkene til britiske Røde Kors. Det som er slitt eller ødelagt går til gjenvinning og kan brukes som blant annet møbelfyll eller isolasjon.

Les mer, og bestill tomme tekstilposer som kan benyttes til å donere tøy her

Dele på