Ofte stilte spørsmål / Sende pakker

Sende pakker

Her finner du spørsmål og svar om det du måtte lure på når du skal sende en pakke

 • Skal jeg skrive navn og adresse til mottaker på pakken?

  Du skal kun skrive Hentekoden som du har mottatt på mail på pakken, eksempelvis R-YEKGX.

  Har du valgt Stor eller Ekstra stor pakke, vil du få en etikett tilsendt på e-post. Denne må du printe ut og feste på pakken, før du leverer den inn til et Postnord-innleveringssted.

 • Hvordan skal jeg pakke inn pakken?

  Pakken må pakkes inn forsvarlig etter innholdet, slik at pakken tåler håndtering på vår terminal. Det er fint å bruke gamle pappesker og poser du har liggende hjemme, og teipe det godt igjen!

 • Hvordan sender jeg en pakke med Helthjem?

  Pakken sender du enkelt fra ditt eget hjem! Gå inn her for å opprette en sending ved å registrere adresse for avsender og mottaker. Deretter mottar du en bestillingsbekreftelse på mail, med en Hentekode, som du skal skrive på pakken.

  Pakk pakken forsvarlig i egnet emballasje og skriv koden tydelig på pakken - gjenbruk gjerne emballasje (se våre tips her), men pass da på at det ikke er annen synlig sendingsinformasjon som etiketter, adresser o.l. Kryss for eksempel over med en tusj.

  Legg deretter pakken på dørmatten eller i postkassen din (se bestillingsbekreftelsen du fikk på mail) før kl 23. Pakken hentes av et avisbud i løpet av natten, og du trenger ikke være våken for å overlevere pakken eller signere - vi sender deg en e-post når pakken er hentet.

 • Hvor skal jeg levere inn pakken?

  Pakker som må leveres til innleveringssted, vil gjøre dette via vår samarbeidspartner Postnord. Du vil få opp forslag på de nærmeste innleveringsstedene når du bestiller pakke.

  Du kan også søke opp alle innleveringssteder på Postnord sine sider her

 • Jeg får ikke velge “Medium pakke” når jeg skal bestille en sending

  Vi kan dessverre ikke hente hjemme på alle adresser i dag. Der vi ikke henter hjemme, kan man velge å levere pakken inn til et innleveringssted. Da sendes pakken som en Stor pakke, og koster derfor mer.

 • Jeg har skrevet feil informasjon i bestillingen, hva gjør jeg?

  Om informasjonen du har lagt inn er feil, kan du kansellere pakken din og bestille ny sending.

  Kansellering gjør du enkelt på MinSide. Merk! Du kan bare kansellere pakken din frem til kl. 23 kvelden før pakken hentes.

  Er pakken allerede hentet? Ta kontakt med vår kundeservice.


 • Pakken min er innenfor målene og under 5kg, men får ikke plass i postkassen. Hva gjør jeg?

  I slike tilfeller bør pakken henges i pose eller lignende på postkassen da avisbudet har fått beskjed om at pakken skal hentes i postkassen.

 • Hvor lang tid tar det å sende en pakke?

  Dette vil variere utifra hvor i landet du sender fra og hvor pakken skal sendes. Du kan selv sjekke hvor lang tid det pleier å ta her.

 • Jeg logget inn på MinSide, men ser ikke pakken jeg venter på fra nettbutikk

  For å se alle pakker som er på vei til deg er det viktig at du verifiserer telefonnummeret ditt, samt passer på at du alltid oppgir dette telefonnummeret når du bestiller.

  Du kan verifisere telefonnummeret ditt ved å gå til MinSide -> Innstillinger -> Personopplysninger

 • Henter dere pakker fra låste postkasser?

  Nei, det gjør vi ikke. Når du har bestilt henting av en pakke, vil du på kvelden få en SMS om hvor pakken skal legges.

  Står det at den skal legges i en postkasse, men du selv vet at denne er låst, ber vi deg legge pakken under eller over postkassen. Pass på at den tåler å ligge ute, om det er fare for regn eller snø.

 • Jeg har booket en Megtildeg-pakke. Kan jeg sende denne fra et av Helthjems egne hentesteder?

  Nei, dessverre. Foreløpig kan du ikke sende Megtildeg-pakker fra våre egne Helthjem-hentesteder.

  Vi bruker vår partner Postnord til å sende pakker der vi selv ikke har dekning for opphenting. Derfor må du benytte deg av ditt nærmeste Postnord hentested.

 • Hvor stor pakke kan jeg sende hjemmefra?

  Alle pakker som sendes fra eget hjem kan være på størrelse med en stor postkasse (ca. 25 cm x 35 cm x 12 cm) og veie opp til 5 kilo. Prisen er uansett den samme.


 • Hvordan avbestille en pakke du skal sende

  Har du bestilt en pakkehenting av en C2C-pakke på helthjem.no, kan du enkelt avbestille hentingen inne på Min Side. Merk! Du må vært logget inn da pakken ble bestilt. Var du ikke logget inn? Ta kontakt med kundeservice, så hjelper vi deg avbestillingen.

 • Svindel på SMS

  Vi opplever dessverre svindel på SMS - husk at vi ALDRI vil be om penger, kontoinformasjon, eller andre former for betaling fra deg. Vi vil heller ALDRI linke til steder som gir deg penger. Les mer om hvordan du kan unngå svindelforsøk her

  Nedenfor ser du en svindel SMS som ser ut til å være sendt fra oss. Vi ber deg se bort i fra denne sms'en og ikke trykk på linken.

  Dersom du opplever noe form for svindel på Helthjem sine flater oppfordrer vi deg til å kontakte vår kundeservice HER

 • Når er siste frist for å sende en pakke før jul?

  16 desember er siste frist for å sende en pakke med oss for at den skal komme frem til jul. Vi kan ikke gi noe garanti for at pakken kommer frem før jul, derfor oppfordrer vi alle til å sende pakker så tidlig som mulig.

 • Kan jeg sende flere pakker med samme kode?

  Nei, hver pakke må ha sin unike kode og kan kun benyttes én gang.