Folk vil ha hjemlevering – stor pågang hos Helthjem

Store deler av Norge har isolert seg inne med hjemmekontor, med alt det fører med seg av videomøter og mer eller mindre passende kontorantrekk. Slik er det dog ikke for alle, og flere tilbringer arbeidsdagen utenfor husets vegger – for full maskin. Det gjelder for eksempel store deler av de ansatte i Helthjem.

Her jobbes det for fullt på budsentraler og terminaler, og flere tusen bud er ute hver natt for å levere produkter helt hjem til deg – på dørmatten eller i postkassen. Alt for å mette det voksende behovet for hjemlevering.

Yahya Swajet, prosessansvarlig i Helthjem. Foto: Manus

Yahya Swajet jobber vanligvis som prosessansvarlig i Helthjem, og tilbringer normalt mesteparten av tiden på kontoret. Men nå har alle ansatte vært nødt til å omstille seg på kort tid, og til å lære seg nye rutiner og arbeidsoppgaver. Derfor bistår Swajet nå kollegaene i produksjonen, der pakkene mottas, sorteres og sendes.

– Hverdagen er jo annerledes – trykket er ganske stort her nå. Det er på en måte Black Friday hver dag. Så det merkes at behovet for hjemlevering har blitt større, sier Swajet.

Strenge rutiner for hygiene

Alle ansatte i Helthjem forholder seg til de hygienemessige retningslinjene som er lagt av Folkehelseinstituttet.

– Morgenskiftet rengjør alle overflater både når de kommer på jobb, og når de drar. Vi har separert alle de forskjellige miljøene som arbeider i og rundt dette bygget, slik at de forskjellige gruppene av ansatte, ikke møter hverandre. Etter en litt utfordrende periode med innkjøring, har vi nå stålkontroll, sier Yahya.

Som vi ser ellers i samfunnet, har Corona-pandemien ført til en oppblomstring av solidaritet, og av kreative løsninger – dette gjelder også hos Helthjem, sier Yahya:

– Det merkes at folk er villige til å gå enda lenger for å hjelpe hverandre, både på det personlige plan, og for at vi skal få hjulene til å gå rundt her. Samholdet har blitt sterkere, sier han.


Stor pågang fra nye nettbutikker

Det går like hardt for seg i resten av verdikjeden. En av de som merker dette er salgsleder i Helthjem Netthandel, Daniel Kongstvedt.

Daniel Kongstvedt, Salgssjef Helthjem. Foto: Ingar Sørensen.

– Vi blir kontaktet av store nettbutikker som ønsker å starte opp med oss, og vi merker en kraftig oppgang i interessen rundt våre tjenester, sier Kongstvedt.

I en tid hvor det er viktig å unngå offentlige møteplasser, har transportbransjen en mer sentral rolle i samfunnet.

– Jeg er ekstra stolt av jobben min nå for tiden. Det er veldig givende å kjenne på at du gjør en viktig jobb for samfunnet. Nå skal vi stå på videre – dag og natt – og gjøre alt vi kan for at du får en behagelig og enkel netthandel, og levering helt hjem, sier Kongstvedt.

Dele på